Budeme potřebovat:
– 4 velké rozpůlené hrušky
– lžíci rozpuštěného másla
– šálek ovesných vloček
– lžíci cukru do vloček
– rybízová marmeláda nebo dle chuti
– 30g cukru do vodní lázně.
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jadřinec, podusíme do měkka ve vodě s cukrem. Necháme dobře okapat a ještě je vytřeme do sucha papírovou nebo textilní utěrkou. Potřeme rozpuštěným máslem, obalíme v rozdrcených oslazených vločkách a pečeme na papíru v mírně vyhřáté troubě. Hrušky vyjmeme jakmile se vločky zbarví do zlatova. Do jamky po jadřinci dáme lžičku marmelády, můžeme zkusit experimentovat s alkoholem.
A pečené hrušky jsou na světě!
Autor: Alexandra Koval
Zdroj: Mezinárodní kuchařka / Fialová a kolektiv