Nostres.cz » Rady a tipy » Což takhle dát si pečené hrušky

Což takhle dát si pečené hrušky

Pečené hrušky
Zdroj/foto:Pixabay
Začal říjen a s ním první podzimní plískanice. V nadcházejícím období budeme potřebovat energii a prohřátí organizmu se bude taky hodit. Takže je čas na pečené hrušky (Baked Pears – USA)

Budeme potřebovat:

– 4 velké rozpůlené hrušky
– lžíci rozpuštěného másla
– šálek ovesných vloček
– lžíci cukru do vloček
– rybízová marmeláda nebo dle chuti
– 30g cukru do vodní lázně.

Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jadřinec, podusíme do měkka ve vodě s cukrem. Necháme dobře okapat a ještě je vytřeme do sucha papírovou nebo textilní utěrkou. Potřeme rozpuštěným máslem, obalíme v rozdrcených oslazených vločkách a pečeme na papíru v mírně vyhřáté troubě. Hrušky vyjmeme jakmile se vločky zbarví do zlatova. Do jamky po jadřinci dáme lžičku marmelády, můžeme zkusit experimentovat s alkoholem.

A pečené hrušky jsou na světě!

Autor: Alexandra Koval
Zdroj: Mezinárodní kuchařka / Fialová a kolektiv

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Další články v rubrice

Populární v radách a tipech

Z ostatních rubrik

Výběr článků

Populární v radách a tipech