Nostres.cz » Rady a tipy » Což takhle dát si květák pečený v troubě a bez omastku

Což takhle dát si květák pečený v troubě a bez omastku

květák
Zdroj/foto:Pixabay
Obalit a osmahnout či jako mozeček …. Takhle známe květák asi všichni. Ale upéct ho v troubě na plechu v sýrovo-strouhankovém obalu? A vyhnout se tak smažení a tuku? Poradíme, jak na to.

Budeme potřebovat

menší hlávku květáku
hladkou mouku
1 vejce
1 lžičku hořčice
1 stroužek česneku
trochu oleje
sladkou mletou papriku
sůl
strouhanku, kterou smícháme s najemno nastrouhaným sýrem
v poměru 2: 1

Vzhůru na to

Květák nevaříme, rozdělíme na menší růžičky, které obalíme nejdříve v mouce, pak ve vajíčku smíchaném s prolisovaným česnekem, solí a hořčicí. Poté obalíme ve strouhankovo-sýrové směsi.
Růžičky uložíme na plech vymazaný olejem a ještě zlehka potřeme olejem smíchaným s trochou červené papriky.
Pečeme na 200 asi 30-40 minut, během pečení můžeme růžičky obrátit.

Autor: Redakce NOSTRES

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Další články v rubrice

Populární v radách a tipech

Z ostatních rubrik

Výběr článků

Popular posts:
Popular posts: