Nostres.cz » Rady a tipy » Což takhle dát si kremrole s italským sněhem

Což takhle dát si kremrole s italským sněhem

zákusek
Zdroj/foto:Pixabay
Další ze sladkých teček s jednoduchou a rychlou přípravou. Vše stihnete za 50 minut a všichni si pochutnají na vynikajícím zákusku. A vy budete jako vždy za hvězdu.

Na těsto budete potřebovat:
380 g hladké mouky + na podsypávání
250 g rostlinného tuku Hera
200 g zakysané smetany
1 ks vejce na potření
tuk na pomazání trubiček

Italský sníh:
150 g bílků (cca 5 ks) – pokojové teploty
120 g cukru krupice/krystal
240 g cukru krupice/krystal + voda na zalití

těsto
Zdroj/foto: Pixabay

Z mouky, tuku a zakysané smetany vypracujte hladké těsto, zabalte do folie a dejte na několik hodin do lednice.
Trubičky si před prvním „návinem“ pomažte tukem . Stačí si dát kousek tuku do dlaně a trubičku v ní lehce protočit. Plech vyložte pečícím papírem. Troubu předehřejte na 170 stupňů a zapněte horký vzduch.

Těsto po částech rozválejte na plát asi 2 mm silný a rádlem nakrájejte na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Hodně záleží na tom, jak velké kremrole chcete upéct. Proužek těsta naviňte na připravenou „namazanou“ trubičku a dejte na plech.

Všechny kremrole pomažte rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 12 – 15 minut v závislosti na velikosti kremrolí, až jsou krásně zlaté. Nechte chvilku vychladnout, pak opatrně stáhněte kremrole z trubiček, pozor jsou křehké.

Postup opakujte až do spotřebování celého těsta. . Mazat kovové trubičky při dalším návinu už není třeba. Těsto si nechávejte po celou dobu v lednici, protože díky velkému množství tuku poměrně rychle měkne a špatně se s ním pak pracuje. Ukrojte si vždy jen potřebný kus.

Bílky ušlehejte se 120 g cukru na pevný sníh. Na sporáku svařte 240 g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) na teplotu 115 -120 °C. Rozvar nemíchejte, jen naklánějte kastrůlek. Pokud nemáte teploměr, svařte tzv. na bublinu. Drátěné očko namočte do rozvaru a foukněte, pokud se tvoří bubliny, je hotovo. Za stálého šlehání pomalu nalévejte vřelý rozvar do sněhu a šlehejte až do mírného prochladnutí sněhu. Před plněním dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak pracuje.

Sníh dejte do sáčku s hladkou trubičkou a plňte kremrole z obou stran, aby byl sníh pěkně po celé délce. Naplněné kremrole dejte do lednice rozležet. Před servírováním pocukrujte. Je lepší je nechat alespoň 1 – 2 dny odležet, ale dají se bez problémů jíst i hned po upečení – jsou krásně křupavé, ale zároveň křehké.

Autor: Alexandra Koval

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Další články v rubrice

Populární v radách a tipech

Z ostatních rubrik

Výběr článků

Popular posts:
Popular posts: