Luštěniny zasytí, ale vyžadují dvouhodinové vaření a alespoň 12 hodin předem namočit. Myslete na to, zalijte je vodou před odchodem do práce, večer uvařte při přípravě jiné večeře a další den použijte do polévky. Alespoň tak to dělám já a Dalimila tuto polévku miluje.
Budeme potřebovat:
- lžíci másla
- lžíci hladké mouky
- 1l zeleninového vývaru
- 3/4 šálku vařených fazolí
- sůl
- petrželka
- 2 žampiony
- lžíci másla na žampiony
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, dobře vymícháme. Pak přidáme vařené fazole a nakrájené žampióny, které jsme podusili na lžičce másla a povaříme 15 minut. Nakonec přidáme sekanou petrželku. Můžeme použít i fazole z konzervy, ale doma odmočené a povařené jsou lepší. Dobrou chuť.
Zdroj: Mezinárodní kuchařka – Fialová a kolektiv, www.nejrecept.cz
Autor: Albín a Dalimila Nostresovi