Nostres.cz » Rady a tipy » Což takhle dát si fazolovou polévku se žampióny

Což takhle dát si fazolovou polévku se žampióny

polévka
Zdroj/foto:Pixabay
Fazole jsou z výživového hlediska velmi hodnotná potravina. Obsahují, jako většina luštěnin, vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitamínů skupiny B a také vápníku a mědi. Podle průzkumů jejich pravidelná konzumace přispívá ke snižování krevního tlaku, hladiny cukru v krvi a napomáhá také ke správné funkci střev.

Luštěniny zasytí, ale vyžadují dvouhodinové vaření a alespoň 12 hodin předem namočit. Myslete na to, zalijte je vodou před odchodem do práce, večer uvařte při přípravě jiné večeře a další den použijte do polévky. Alespoň tak to dělám já a Dalimila tuto polévku miluje.

Budeme potřebovat:

  • lžíci másla
  • lžíci hladké mouky
  • 1l zeleninového vývaru
  • 3/4 šálku vařených fazolí
  • sůl
  • petrželka
  • 2 žampiony
  • lžíci másla na žampiony

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, dobře vymícháme. Pak přidáme vařené fazole a nakrájené žampióny, které jsme podusili na lžičce másla a povaříme 15 minut. Nakonec přidáme sekanou petrželku. Můžeme použít i fazole z konzervy, ale doma odmočené a povařené jsou lepší. Dobrou chuť.

fazole
Zdroj/foto:Pixabay

Zdroj: Mezinárodní kuchařka – Fialová a kolektiv, www.nejrecept.cz
Autor: Albín a Dalimila Nostresovi

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Další články v rubrice

Populární v radách a tipech

Z ostatních rubrik

Výběr článků

Popular posts:
Popular posts: