Nostres.cz » Rady a tipy » Což takhle dát si fazolkový salát s tuňákem v oleji

Což takhle dát si fazolkový salát s tuňákem v oleji

salát
Zdroj/foto:Pixabay
Dnes se podíváme na recept ze slunné Itálie – fazolkový salát s tuňákem v oleji (Insalata di fagiolini col tonno sottolio), protože salátů a hlavně dobrých salátů není nikdy dost. Salát potřebuje uležet, takže na rychlovku zapomeňte.

Ingredience:
1/2 šálku octa, čerstvá majoránka, bazalka, petrželka.
1/2 malé cibule, 1/2 stroužku česneku, 50g tuňáka v oleji.
1/2 kg fazolek, 3 sardelky nebo sardelová pasta, olivový olej, sůl, pepř

Do salátové mísy nalijeme ocet a olej, vložíme směs posekané majoránky, bazalky a petrželky. Cibuli jemně nakrájíme, zabalíme do pláténka a na okamžik ponoříme do vody, silně ji vymačkáme a dáme do mísy zároveň s utřeným česnekem. Přidáme nadrobno nakrájeného tuňáka, uvařené, horké, okapané fazolky a omyté sardelky nakrájené na tenké proužky. Vše dobře promícháme, přikryjeme a necháme alespoň 4 hodiny uležet. Občas salát promícháme. Při podávání přidáme ještě trochu oleje, opepříme a osolíme dle chuti.

salát
Zdroj/foto:depositphotos

Autor: Redakce NOSTRES

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Další články v rubrice

Populární v radách a tipech

Z ostatních rubrik

Výběr článků

Populární v radách a tipech