Ingredience:
1/2 šálku octa, čerstvá majoránka, bazalka, petrželka.
1/2 malé cibule, 1/2 stroužku česneku, 50g tuňáka v oleji.
1/2 kg fazolek, 3 sardelky nebo sardelová pasta, olivový olej, sůl, pepř
Do salátové mísy nalijeme ocet a olej, vložíme směs posekané majoránky, bazalky a petrželky. Cibuli jemně nakrájíme, zabalíme do pláténka a na okamžik ponoříme do vody, silně ji vymačkáme a dáme do mísy zároveň s utřeným česnekem. Přidáme nadrobno nakrájeného tuňáka, uvařené, horké, okapané fazolky a omyté sardelky nakrájené na tenké proužky. Vše dobře promícháme, přikryjeme a necháme alespoň 4 hodiny uležet. Občas salát promícháme. Při podávání přidáme ještě trochu oleje, opepříme a osolíme dle chuti.
Autor: Redakce NOSTRES